Guillaume Coret

06 - 11 36 68 76

info@fijn-proeverij.nl

Sfeerimpressie foto's


 Leuk dat u even komt kijken in mijn fotoalbum waar u inspiratie kunt opdoen via de proeverijen die ik tot op heden heb mogen verzorgen. Ook krijgt u een goed beeld van de uitstraling die Fijn-Proeverij u te bieden heeft op de door u gewenste locatie.

 

Veel kijk plezier!

2018

23 & 24 november Wijnproeverij Port, Sherry & Madeira Fijn-Proeverij i.s.m. De Zes Vaatjes

Dit jar sloten we de serie themaproeverijen af met één van mijn favorieten thema´s, Port, Sherry & Madeira. 3 versterkte wijnen die je moet leren kennen door de goede flessen te openen en laat ik dat nu ook graag doen. Tijdens deze proeverij was het erg gezellig en heb ik weer wat (voor-) oordelen weg kunnen nemen.

 

Zou je nu ook eens een Port, Madeira of Sherryproeverij (of een mix hiervan) georganiseerd willen hebben neem dan gerust contact met mij op. Neem ook gerust contact met op wanneer u deze thema's wilt behandelen als leerdoeleinden op bv. horecaopleidingen.

 

6 november Luxe wijnproeverij catering op locatie

Ook in 2018 mocht Sommelier Guillaume Coret van privé Sommelier bedrijf Guillaume's Fijn-Proeverij de luxe wijncatering verzorgen tijdens de jaarlijkse receptie van een gerenomeerd bedrijf. De gasten waren weer onder de indruk over de service, de kwaliteit van de wijnen en de uitleg van meerdere sommeliers die ieder een tafel met een thema aan de gasten voorstelde, denk aan klassieke Bourgogne wijnen, ook uite de Bordeaux en een tafel met Champagne's, onbekendere wijnen & wereldberoemde zoete wijnen.

 

Wilt u ook eens een proeverij verzorgt hebben tijdens een, nieuwjaarsborrel, beurs, event of themafeest! Geef uw wensen door dan maakt Fijn-Proeverij het feest compleet. Voor vragen neemt u gerust contact op met Fijn-Proeverij.

 

 

Oktober 2018 Sherry proeverij tijdens de camping & Caravanbeurs

Fijn-Proeverij mocht de Camping & Caravanbeurs nog leuker en lekkerder maken voor de gasten door ze een Sherryproeverij aan te bieden. Al wandelend tussen de stands door om inspiratie op te doen konden ze bij mij even ontspannen door heerlijke Sherry's te proeven met de daarbij behorende uitleg erbij.

 

 Wilt u ook eens een proeverij verzorgt hebben tijdens een beurs, receptie, event, nieuwjaarsborrel of themafeest! Geef uw wensen door dan maakt Fijn-Proeverij het feest compleet. Voor vragen neemt u gerust contact op met Fijn-Proeverij.

 

 

29 september Wijnproeverij 'Wijnen van onder de Evenaar' Fijn-Proeverij i.s.m. De Zes Vaatjes

Een proeverij met wijnen die onder de evenaar vandaan komen biedt heel veel mooie wijnen, vaak wat vooler en krachtiger door de vele zonuren die de druiven krijgen. Ook wel 'nieuwe wereld wijnen' genoemd, "nieuwe wereld"? Nee de wijnen zijn wat minder lang makkelijk toereikend voor ons als consument waardoor deze naam eraan is gegeven, maar vele gebieden in Australië, ZuisAfrika & Zuis Amerika zijn al vele malen ouder dan sommige wijnbouwgebieden in Europa.

 

Zelf eens een wijnproeverij beleven, kijk dan op onze proeverijen agenda of neem hier contact op en vraag naar de mogelijkheden.

 

 

September 2018 Sherry Educator Course

Begin september mocht ik voor Nederland naar Jerez de la Frontera om de Sherry Educator Education volgen, een intens programma van 3,5 dag met theoretische lessen gecombineerd met praktijk bezoeken aan sherry huizen waar een examen aan gekoppeld was.

Ik heb met zoveel plezier deze opleiding gevolgd met een gave groep internationale sherryliefhebbers en enorm veel geleerd.

 

Met veel plezier breng ik deze kennis aan je over d.m.v. een proeverij of kunt u mij benaderen voor promotiedoeleinden tijdens beurzen, of in uw slijterij/winkel. Neem hiervoor gerust contact met mij op.

 

15 juni Bierproeverij-met-kaas-&-cacao Fijn-Proeverij i.s.m. De Zes Vaatjes

Wat een smaakfeest was deze 24ste themaproeverij van Fijn-Proeverij i.s.m. met Proeflokaal De Zes Vaatjes. 12 onbekendere speciaal bieren gecombineerd met kaas en/of bijzondere cacao. Wanneer je deze goed met elkaar weet te combineren is het een waar smaakfestijn in de mond. Kijk hier voor een sfeerimpressie van deze bierproeverij gegeven in Utrecht.

 

 Zelf eens een wijnproeverij beleven, kijk dan op onze proeverijen agenda of neem hier contact op en vraag naar de mogelijkheden.

 

 

13 mei Wijnproeverij 'Viva la España', Fijn-Proeverij i.s.m. De Zes Vaatjes

In mei van 2018 verzorgde Fijn-Proeverij weer een leuke themaproeverij, dit keer een wijnproeverij over Spanje. Spanje is een zeer divers land als het gaat om bodems, klimaten, streken en wijnmaaktechnieken. Dit maakt Spanje als wijnland erg bijzonder en divers.

 

Zelf eens een wijnproeverij beleven, kijk dan op onze proeverijen agenda of neem hier contact op en vraag naar de mogelijkheden.

 

 

12 mei Wijntraining Fletcher Hotel Loosdrecht

Ook de Fletcher Hotels vestigingen worden sinds 2018 voorzien van een wijntraining m.b.t. tot de wijnen van hun wijnkaart.

 

Wilt u ook uw personeel getraind hebben in de wijnkaart die u voert, een nieuw wijnplan opzetten, de wijnkaart onder handen laten nemen of gastronomisch wijn en spijs advies willen? Neem dan gerust contact op met Fijn-Proeverij.

 

26 april Thuis privé wijnproeverij 'Riesling wijnen'

Wil je ook wel eens met vrienden, familie of in welke samenstelling dan ook een wijnproeverij thuis willen beleven, Guillaume Coret van

Fijn-proeverij komt dan als privé sommelier graag bij jullie langs om een fijne gezellige middag/avond te verzorgen. Het thema komen we wel uit, en mocht u er een diner aan vast willen plakken dan kan dit ook tot in de puntjes verzorgt worden.

 

Tijdens deze thuis wijnproeverij hebben we met een leuk gezeldschap het druivenras Riesling ondekt, Rieslings van over de hele wereld.

 

 Wilt u meer informatie voor een proeverij op maat in Utrecht of elders in het land neem dan gerust contact met mij op

 

 

 

 

23 & 24 maart Wijnproeverij 'Onbekende & onbeminde wijnen' Fijn-Proeverij i.s.m. De Zes Vaatjes

We wilden eens goed de aandacht geven aan wijnen van onbekendere gebieden, gebieden die niet zo voor de hand liggen en nog niet bij iedereen het vertrouwen hebben gewonnen. Druivenrassen die je op een wijnkaart misschien links laat liggen omdat je nog niet geconfronteerd bent geweest met een goede uitvoering hiervan. En wijnen die anders zijn dan regulier zoals Oranje wijn, Sherry en Madeira.

 

Zelf eens een wijnproeverij beleven in Proeflokaal De Zes Vaatjes op een loocatie naar eigen wens, kijk dan op onze proeverijenagenda of neem hier contact op en vraag naar de mogelijkheden.

7 februari Wijnkaarttraining Moeke

De horecavestigingen van Moeke worden sinds 2018 voorzien van een wijntraining m.b.t. tot de wijnen van hun wijnkaart.

 

Wilt u ook uw personeel getraind hebben in de wijnkaart die u voert, een nieuw wijnplan opzetten, de wijnkaart onder handen laten nemen of gastronomisch wijn en spijs advies willen? Neem dan gerust contact op met Fijn-Proeverij.

Privé wijnkelder service

Je hebt thuis een berg wijnen liggen of misschien wel geërft maar je weet niet precies wat je ermee kan en wat het allemaal is, "zijn ze nog wel goed, wat is de waarde of waar drink ik het bij"? vraag je jezelf af. Fijn-Proeverij helpt je hier graag bij, sommelier Guillaume Coret komt invertariseren en adviseren zodat je daarna met veel plezier kunt genieten met wellicht schatten van wijnen en andere dranken.

 

Of je bent in de fijne positie dat je een wijnkelder hebt of wilt aanleggen. Hierbij komt ook een hoop bij kijken, ook hierbij kan Fijn-Proeverij je ontzorgen en een mooi wijnkelderplan voor je maken.

 

Wil je hier meer over weten en samen met Guillaume een geweldige wijnkelder creëren neem dan hier contact op.

2, 3 & 4 februari Whiskyproeverij, Fijn-Proeverij i.s.m. De Zes Vaatjes

Whisky blijft een heerlijk en bijzonder product om proeverijen mee te organiseren, zo ook dit jaar hebben we een Whiskyproeverij georganiseerd in Proeflokaal De Zes Vaatjes. Ook in 2019 gaan we weer Whiskyproeverijen voor je organiseren waar je je voor kan aanmelden.

 

Kijk op de proeverijen pagina waneer deze zullen plaatsvinden. Wil je een andere datum en/of locatie, ook dat is mogelijk neem dan hier contact op.

 

 

 

2018 algemene Fijn-Proeverij foto's

..

Genieten, at is waar het om draait bij Guillaume’s Fijn-Proeverij. U in aanraking laten komen met de mooiste producten; de tijd nemen om een product als wijn, thee, distillaten en andere dranken te begrijpen en de verschillen te proeven tussen het ruime aanbod wat er in de wereld te verkrijgen is.

 

Dat iedereen een eigen smaak heeft is alom bekend en zal niet goed of fout zijn. Wel zijn er grote verschillen te ontdekken tussen producten. Gaat het om kwantiteit of kwaliteit, machinaal of handwerk, commercieel of passie. Al deze verschillen zijn in de mond waar te nemen. Graag deel ik mijn ervaringen met u terwijl we genieten van fijne producten.

Lees onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan.

Copyright © 2013-2018 Fijn-Proeverij Algemene voorwaarden

Ontwerp en realisatie: Mensoni Design