Guillaume Coret

06 - 11 36 68 76

info@fijn-proeverij.nl

Wijn Spijs Diner verzorgt door sommelier Guillaume Coret
Restaurant De Ertepeller
Fine-Dining service Guillaume Coret
Sommelier aan huis, Vinoloog aan huis, wijnuitleg aan huis, wijnproeverijen, leren over wijn, wijnuitleg, wijn en spijs specialist aan huis
Thuis proeverij Madeira & Cacao verzorgt door sommelier Guillaume Coret van Guillaume’s Fijn-Proeverij
Privé speciaalbier kaas proeverij tijdens verjaardag, verzorgt door Guillaume’s Fijn-Proeverij
Wijnproeverij met kazen Oude Utrechtse Gracht tijdens teamuitje Rehau, verzorgt door vinoloog Guillaume Coret van Guillaume’s Fijn-Proeverij

Referenties & Interviews


Interview Smaak van Wijn

http://smaakvanwijn.com/2013/05/18/guillaumes-fijn-proeverij/

 

Interview AD Utrechts Nieuwsblad

Klik hier voor het interview met Guillaume in het AD Utrechts Nieuwsblad

 

Interview Wijnkronieken

http://www.wijnkronieken.nl/hoe-zoek-je-een-huiswijn-uit/

 

Interview Utrecht Wijnstad

http://utrechtwijnstad.nl/guillaume-coret-wijn-om-te-delen/

 

 

Wijn-Spijs huwelijks diner

Zaterdag 3 september 2016 hebben wij Guillaume ingehuurd als sommelier op onze bruiloft. Hij heeft deze avond een ongedwongen ''proeverij'' gehouden; bij elke gang van het walking diner schonk Guillaume 2 wijnen en gaf daarbij uitleg. Onze gasten en wijzelf vonden het erg leuk en professioneel gedaan. Guillaume weet ontzettend veel en brengt dit op een spontane manier. Vooraf hadden we al een gesprek met hem gehad over hoe we het wilden en hij heeft het prima begrepen en het paste ook helemaal bij ons. We hebben een fantastische avond gehad. - Ramon en Cynthia

 

 

Restaurant De Ertepeller

In april 2016 hebben wij (Arjan Kuipers & Mark van den Berg) een nieuw horeca-concept geopend in Papendrecht. Het betreft een hoogwaardig Restaurant en een Bistro gedeelte met een Wijnbar functie. Voor de invulling van de wijnen hadden wij oorspronkelijk een sommelier per 1 maart. Toen deze op het laatste moment afzegde bood Guillaume uitkomst. Arjan en Guillaume hebben al eerder samengewerkt in diverse restaurants en aan wedstrijden deelgenomen samen. Guillaume heeft van begin maart de hele opstart m.b.t. de wijnen gedaan en is vanaf half april tot half mei als sommelier op de werkvloer aanwezig geweest. De contacten met alle leveranciers heeft hij gelegd, een prachtige wijnkaart samengesteld en trainingen verzorgd voor het personeel. In maart heeft Guillaume, naar onze wensen en eigen invulling, diverse proeverijen georganiseerd met de leveranciers om de hele wijnkaart met ons door te nemen en op te stellen. In samenwerking met Arjan Kuipers heeft Guillaume alle wijn-spijs combinaties gemaakt en beoordeeld. Niets anders dan lof over de manier waarop Guillaume dit heeft ingevuld. Ook vanaf half april tot half mei is Guillaume een fantastische aanwinst geweest voor ons nieuwe horeca-concept. Zijn enthousiasme, gastheerschap en het enthousiasmeren van personeel over wijnen en gastronomie heeft ons bedrijf een enorm positieve boost gegeven. Wij kunnen Fijn-Proeverij en de diensten van Guillaume Coret aan iedereen aanbevelen, met name vanwege zijn diepgaande en uitgebreide kennis, zijn enthousiasme, stiptheid en organisatorische capaciteiten. Dankzij Guillaume hebben wij een wijnkaart en een basis waar wij nog jaren mee vooruit kunnen! De Ertepeller en Fijn-Proeverij zullen op een bepaalde manier ook zeker aan elkaar verbonden blijven, denk hierbij aan speciale partijen, workshops en het geven van wijncursussen hier in de regio.

 

Wijnproeverij aan huis - Familie Fick

Zaterdag 7 maart hadden wij een wijnproeverij bij ons thuis verzorgd door Guillaume Coret. Dit was ons aangeboden door onze  kinderen, middels een cadeaubon van Guillaume’s Fijn-proeverij. Het werd een aangename middag, deels avond, met bijzondere en mooie wijnen. Fraai opgebouwd en uitvoerig toegelicht door Guillaume, met veel verstand van zaken en een sprankje humor. Een ontspannend evenement. Heel fijn is dat alles nabesteld kan worden, bij hem of via de concurrent, maar dat er geen enkele dwang tot koop is.

Alles was tot in de puntjes verzorgd en voorbereid.

 

Groupe LFE

Groupe LFE was hier aanwezig met het “Castel Wijnplein”. Ieder half uur werden zo’n 20 bezoekers meegenomen door de wereld van Castel. In 25 minuten proefden de bezoekers 4 wijnen; een sprankelend aperitief van Very by Famille Castel, de Chardonnay en Merlot van Famille Castel en als afsluiter een mooie Bordeaux van Chateaux et Domaines Castel. Twee ervaren sommeliers begeleidden deze “flying wine tastings’’, onder wie Guillaume Coret.

Guillaume wist met zijn ervaring, kennis en passie het verhaal achter de wijnen goed over te brengen en de bezoekers te enthousiasmeren. Bezoekers gaven na afloop ook veel complimenten over het verloop van de tasting. Wij hebben de gehele samenwerking met freelance sommelier Guillaume Coret als zéér positief ervaren!

 

Ma Guise Catering 19-1-2015

Voor twee specifieke high-end evenementen in de Cruise Terminal Rotterdam heeft Guillaume Coret voor Ma Guise Catering gewerkt als sommelier in de daarvoor speciaal ingerichte barren. Naast exclusieve wijnen waren hier ook bv. whisky proeverijen, jenever proeverijen, uitleg van dranken en vooral het gastheerschap in de bar! Guillaume en collega-sommeliers hebben de gasten zeer goed aangevoeld, entertaint en uitleg gegeven over de diverse wijnen. Dank voor je flexibiliteit, inzet en vakmanschap. Graag op naar een volgende samenwerking.

 

Label Hospitality

Label Hospitality verzorgt de exclusieve catering op niveau 5 en 6 van het hoofdgebouw van de Amsterdam Arena. Label Hospitality exploiteert hier een tweetal restaurants waarbij het concept ‘On 5th’ een ervaring op sterrenniveau is. Tijdens de Champions League wedstrijden van Ajax ondersteunt Guillaume Coret het team als sommelier. De reacties die wij krijgen van onze gasten over de keuze van de wijn zijn veelal positief. De verwachting van de gasten op deze avonden is extreem hoog maar mede door de professionaliteit en vakkennis van Guillaume wordt deze vaak overtroffen.

 

Rixt; PA for a special day

Begin september heeft Guillaume Coret een Sake / sushi- en een Bierproeverij georganiseerd voor het bedrijf APG in Amsterdam. Beide proeverijen waren van een hoogstaande kwaliteit en originaliteit. Guillaume heeft verstand van zaken en zorgt er voor dat zijn kennis op een luchtige manier wordt getoond. De proeverijen waren erg interactief en uiteraard ook erg lekker. Guillaume is een een vakman en iemand waar goed mee samen te werken is en precies onze wensen heeft vervuld. Namens alle deelnemers aan de 2 proeverijen wil ik je hartelijk bedanken en wellicht tot een volgende keer.

 

Wijnkaart consultancy voor Bistro Chef!

In samenwerking met Guillaume Coret hebben wij voor Bistro Chef! een mooie nieuwe wijnkaart samengesteld. Wensen hierbij waren diversiteit en betaalbaarheid. Wij hebben een ochtend doorgebracht in een proeflokaal en daar met goed onderbouwd advies een wijnkaart samengesteld met wijnen van verschillende druiven en uit verschillende werelddelen. Aan de hand van de gemaakte selectie heeft Guillaume vervolgens bij iedere wijn informatie geschreven zodat wij ons daar niet meer mee bezig hoefden te houden en op deze manier hebben wij eigenlijk een totaalproduct gekregen waardoor hij ons een hoop werk uit handen heeft genomen en veel heeft geleerd over de betreffende wijnen.

Het was een prettig verlopen proces en Guillaume zijn enthousiasme en kennis weet hij ook erg goed over te brengen.

 

Madeira Cacao thuisproeverij 'Vrienden van het wijnvat' 14-06-2014 / Andrew van de Weerdt

Ik wil jou nogmaals hartelijk danken voor de fantastische thuisproeverij "Cacao (chocolade) en Madeira". Na zondag te zijn bijgekomen, heb ik nog diverse leuke reacties gekregen.

Jouw professionele manier van presenteren in combinatie met de passie en kennis voor/van het culinaire vak, maakt zo'n proeverij tot een belevenis.

Met een culinaire groet en hoop tot een volgende keer.

 

 

'Food for Thoughts' Inspiratiedag Grafisch Lyceum Utrecht 06-03-2014 / Bert van Thoor

Wij waren aangenaam verrast door de kwaliteit en het niveau van de Guillaume’s Fijn-Proeverij. De combinatie van de amuses en de thee was zeer uniek. De alcoholvrije gastronomische cocktails en de bijpassende hapjes waren bijzonder smaakvol en prachtig gepresenteerd. De afsluiting met de biersoorten, de wijnen en de kaassoorten vielen in goede aarde bij mij en de collega’s. Echt een aanrader, voor en tijdens bedrijfsevenementen!

 

Personeelsuitje OLCO advies & management b.v. wijnproeverij & kookworkshop gevolgd door wijn en spijs 20-12-2013.

Tijdens een kookworkshop bij de Heeren van Driebergen hebben wij met ons gehele team een 5 gangen diner gekookt. Voor en tijdens dit diner hadden wij sommelier/vinoloog Guillaume gevraagd om de wijnen te introduceren en te begeleiden. Guillaume heeft ons een geweldig assortiment wijnen laten proeven en zorgvuldig afgestemd op ons menu. Het was erg leuk om te horen en te proeven waarom nou juist de keuze was gevallen op die bepaalde wijn bij een gerecht. Deze wijnkeuzes hebben gezorgd voor verassende reacties! Met de leerzame en inspirerende begeleiding van Guillaume heeft hij ons laten inzien hoeveel een bepaalde wijn met een gerecht kan doen, en de smaken elkaar naar een  nog hoger niveau kunnen tillen.

 

Zondagmiddag Bier-Kaas Proeverij 08-12-2013 / Reinout van Zwetselaar

Voor mijn 25ste verjaardagsfeest heb ik Guillaume Coret benaderd om een bierproeverij te regelen voor mij en een aantal vrienden. Uitgangspunt was dat dit speciaalbieren zouden zijn met een winters karakter daarbij zou Guillaume een selectie van kazen maken die aansluiten bij het bier. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit perfect geregeld was en zowel ik als mijn vrienden allemaal een erg leuke middag hebben gehad. Guillaume wist ons van begin tot eind te boeien met interessante weetjes over zowel bier als kaas en hij zorgde voor voldoende interactie en zocht graag de dialoog. De volgende keer dat ik weer iets te vieren heb en een interactieve en informatieve middag of avond wil hebben zal ik zeker Guillaume weer benaderen!

 

 

Wijnveiling ten behoeve van Stichting KIKA 24-10-2013 / Qnet B.V.

In de prachtige setting van wijncafé Lefebvre zijn we onder leiding van sommelier Guillaume Coret meegenomen in de wondere wereld van het wijnproeven. In anderhalf uur tijd hebben we samen met Guillaume een reis langs bijzondere wijngebieden van over de hele wereld. We hebben kunnen ruiken, proeven en genieten van negen heerlijke wijnen.

 

Als grande finale stond er een veiling van een aantal zeer exclusieve wijnen op het programma. Zeer spannend want de opbrengst van de veiling zou volledig ten goede komen aan Kika. Dankzij de uitvoerige beschrijvingen van veilingmeester Guillaume, die elke wijn met zoveel liefde aankondigde dat het leek alsof hij ze helemaal niet wou verkopen, veranderde elke gast op slag in een wijnliefhebber. Voor elke wijn werd een verhitte strijd gevoerd door de warmhartige aanwezigen die allen met een prachtige fles naar huis wilden gaan.

Een geweldige afsluiting van een toch al geweldig evenement. Alle deelnemers hebben een prachtige dag gehad, genoten van geweldige wijn & spijs in een prachtige setting en bijgedragen aan de strijd tegen kinderkanker. Met recht iets om trots op te zijn.

 

 

Rehau wijnproeverij teamuitje 30-08-2013

Om de zomervakantie af te sluiten werd er aan de Utrechtse gracht voor onze afdeling een wijnproeverij verzorgd door sommelier/vinoloog Guillaume Coret van Guillaume’s Fijn-Proeverij.  Guillaume heeft ons op een informele manier kennis laten maken met een aantal heerlijke zomerse wijnen op deze mooie zonnige middag. Ter afsluiting heeft hij ons een aantal lekkere kazen laten proeven van zeer hoge kwaliteit, kazen de we nog niet eerder hadden leren kennen. Kortom, een goede afsluiting van de zomer en “zeker een aanrader voor tijdens een teamuitje!”

 

 

 

Freelance Sommelier/Vinoloog 14-08-2013 E-CRU Wines & Spirits

In de zomervakantie kregen wij het verzoek om op het laatste moment een proeverij te verzorgen voor een goede relatie maar doordat de agenda het niet toeliet hebben we naar volle tevredenheid gebruik gemaakt van de expertise van Guillaume. Het was fijn dat hij op zeer korte termijn naar Amsterdam kon komen zodat wij samen een klant tevreden konden stellen.

 

Freelance Sommelier/Vinoloog 26-07-2013 - René Persoon Hosman Frères Wijnkoperij

"Hosman Frères organiseert het gehele jaar door voor haar (zakelijke) relaties leuke en educatieve proeverijen. Afhankelijk van het onderwerp worden hiervoor wijnspecialisten ingehuurd. Het was een plezier om hierbij samen te mogen werken met Guillaume Coret van Fijn-Proeverij die als sommelier op onderhoudende wijze zijn gehoor wist te boeien."

 

Zondagmiddag borrel/proeverij 14-07-2013 - Maarten, Niürka & vrienden

"We hebben een wijnproeverij bij ons thuis georganiseerd voor wijn liefhebbende vrienden, verzorgd door Guillaume. Hij verraste ons met bijzondere wijnen en presenteerde dit op een zeer leuke en enthousiaste manier. Hij heeft ons goed vermaakt en ons een hoop bijgebracht over wijnen en zijn vakgebied. Ook onze vrienden hebben allemaal enthousiast gereageerd op zijn presentatie en wij zullen hem nog zeker een keer vragen voor een huisproeverij."

 

 

Wijnproeverij op de boot 05-07-2013 - IVKO Amsterdam

"Het is een mooie zomerse vrijdag. Dit is de laatste officiële werkdag voor dat mijn ±45 collega's hun welverdiende zomervakantie in gaan. We sluiten als docenten het schooljaar af met een wijnproeverij onder leiding van vinoloog Guillaume Coret. Na allen te zijn ingestapt op de sloep worden we welkom geheten en nuttigen we heerlijke wijnen. Na meerdere wijnen te hebben geproefd en een ruime anderhalf uur later hebben we genoten van deze wijnproeverij onder de prettig leidende Guillaume! Voor een ieder die (nieuwe) wijnen wil proeven onder een gezellige en professionele sfeer raden wij deze Fijn-Proeverij aan!"

 

 

Wijnproeverij 10-05-2013 - Prins Esclusivo

"In april organiseerde wij als Prins Esclusivo een Rally met exclusieve auto´s door de Betuwe, na deze schitterende rit werden onze gasten ontvangen in onze showroom waar nog eens goed naar de motoren van alle auto´s werd geluisterd. Daarnaast was er een dj, catering en boden we de mogelijkheid om wijnen te proeven. Voor deze proeverij hebben we Guillaume Corret van Guillaume's Fijn-Proeverij langs laten komen die een mooie selectie wijnen voor onze gasten had samengesteld. De wijnproeverij was een aanvulling op de dag omdat er ongedwongen gekozen kon worden om wijnen te proeven met de bijbehorende informatie, auto´s te kijken & te luisteren, of gewoon gezellig een praatje te maken met andere auto liefhebbers."

 

 

Wijnproeverij verjaardag 01-05-2013 - Boudewijn Bruijs

"Op de 40ste verjaardag van mijn vrouw heb ik aan Guillaume Coret gevraagd een proeverij te organiseren voor 4 sessies van ongeveer 10 mensen, het thema was witte wijn en het verschil tussen Sauvignon blanc en Chardonnay. Zeer geslaagd, bij elke groep was er weer een andere insteek en Guillaume haakte fantastisch in op de interesse, expertise en knowhow die al aanwezig was. Guillaume was grappig vriendelijk en onderhoudend hij heeft dit onderdeel van het feest uitstekend verzorgd. Heerlijke goed uitgekozen wijnen voor een schappelijke prijs."

 

"Kortom een groot succes:-)"

 

 

Lees onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan.

Copyright © 2013-2018 Fijn-Proeverij Algemene voorwaarden

Ontwerp en realisatie: Mensoni Design